Ochrona danych osobowych

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

BEZPIECZEŃSTWOPOLITYKA PRYWATNOŚCI

Powierzenie nam swoich danych osobowych to kwestia zaufania ze strony klienta, które dla nas jest priorytetowe. Szanujemy prywatność Twoją i Twoją sferę osobistą.

Pragniemy poinformować, że dane podawane przez naszych klientów w celu realizacji zamówień lub subskrypcji newslettera gromadzimy i chronimy zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. “O ochronie danych osobowych”. Zgodnie z tą ustawą użytkownikom serwisu przysługuje prawo do wglądu w swoje dane, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestaniu ich wykorzystywania.

ZBIERANIE I WYKORZYSTYWANIE DANYCH

Dane są zbierane i przechowywane w celu realizacji zamówień, gwarancji, zwrotów i wymiany towarów, a także w celu realizacji programu partnerskiego, systemu komentarzy i innych procesów związanych z wykonywaniem naszych usług i sprzedażą towarów.

Numer telefonu, o który pytamy w formularzu zamówienia, niezbędny jest w przypadku pytań, wyjaśnień i uzgodnień związanych z realizacją zamówienia. Nie jest podawany kurierowi, ani innym podmiotom, chyba że w uwagach wypełniający formularz zaznaczy inaczej.

Login i hasło zabezpieczają ostęp do profilu klienta. W profilu klienta można przechowywać, sprawdzać i aktualizować swoje dane, w szczególności dotyczące adresu wysyłki, domyślnego sposobu dostawy, domyślnego sposobu płatności, opcji subskrypcji newslettera oraz historii zamówień . Klient zobowiązuje się do traktowania danych: login i hasło jako poufne i nieudostępniania ich osobom trzecim, nieupoważnionym. Nie ponosimy odpowiedzialności za pomyłki, zapominanie haseł, zagubienie przez klienta danych dostępu do profilu klienta, itp.

DOSTĘP

Dostęp do tych danych mają tylko nieliczne uprawnione osoby. Zgromadzonych danych osobowych nie przekazujemy, nie sprzedajemy i nie użyczamy innym podmiotom. Wykorzystujemy je jedynie na potrzeby zrealizowania zamówienia i subskrypcji newslettera. W ramach realizacji zamówienia niezbędne jest podanie prawidłowych danych adresowych, które musimy udostępnić przewoźnikowi (kurierowi, poczcie) w celu dostarczenia towaru. Podmiotem odpowiedzialnym za przetwarzanie danych osobowych jest i-systems spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. ul. Bojkowska 47 44-100 Gliwice.

ANONIMOWOŚĆ PRZEGLĄDANIA SERWISU

Sklep Suzana.pl i wszystkie jego pod-strony można odwiedzać i przeglądać bez podawania jakichkolwiek danych o charakterze osobistym. Podczas wizyty w sklepie można zachować całkowitą anonimowość, jednak złożenie zamówienia i jego realizacja wymagają podania prawidłowych danych kontaktowych i teleadresowych.

CELE REKLAMOWE

Danych używamy w celach reklamowych, czyli do przekazywania informacji na temat oferowanych przez nas usług i produktów, za zgodą ich właściciela. Marketing mailingowy wykorzystujemy tylko w sposób zgodny z prawem, po uzyskaniu wyraźnej zgody klienta/użytkownika. Założenie i prowadzenie profilu klienta nie jest jednoznaczne z otrzymywaniem newslettera, a jedynie maili niezbędnych do realizacji usług i zamówień. Na newsletter można się zapisać i w każdej chwili z niego wypisać wysyłając maila na sklep@suzana.pl z taką informacją. Subskrypcja newslettera jest nieodpłatna i dobrowolna.

Newsletter

Otrzymuj informacje o nowościach i promocjach wprost do Twojej skrzynki e-mailowej:

Zamknij

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies . Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.